Ben je op zoek naar aanvullende informatie? Hier vind je websites die jou misschien kunnen helpen.

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK)

Het NFK is de koepel van negentien kankerpatiëntenorganisaties. Elke organisatie maakt zich sterk voor mensen met (een) bepaalde vorm(en) van kanker of de gevolgen daarvan. De koepel behartigt de algemene belangen en ondersteunt de leden.

Als eten even moeilijk is

Dit voedingsplatform is een website met veel informatie over eten, met tips, recepten en met adviezen over eten na hoofd-halskanker. Maar daarnaast kun jij ook jouw oplossingen, ideeën en adviezen op dit platform delen, want niemand weet beter dan jij waar het bij voedingsproblemen over gaat, jij bent immers ervaringsdeskundig. Als eten even moeilijk is: voor en door ervaringsdeskundigen.

In gesprek met lotgenoten

Via de website kanker.nl kun je met anderen in gesprek gaan over kanker en voeding. Deel je ervaring of stel je vraag aan lotgenoten in de gespreksgroep voeding.

Stel je vraag aan een professional

Heb je vragen over voeding en kanker? Het team van voedingenkankerinfo.nl bestaat uit diëtisten en wetenschappers. Zij beantwoorden al jouw vragen. De antwoorden worden gegeven op basis van de beschikbare wetenschappelijke literatuur uit de voedingswetenschap en de professionele kennis en ervaring van oncologie diëtisten.

De Verwijsgids Kanker

De verwijsgids kanker is bedoeld om mensen met kanker en hun naasten te helpen bij het vinden van zorgverleners die zij op enig moment na de diagnose nodig hebben.


Praten over moeilijk eten

Voorbeeldvragen om het gesprek over moeilijk eten te starten

Startpagina

Naar de pagina
Gevoelens door het moeilijk eten