Mensen met kanker kunnen problemen met eten ervaren. Voor een studie over de gevolgen van het moeilijker eten bij kanker is het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) op zoek naar patiënten die het afgelopen jaar problemen met eten hadden of dit nu nog hebben. Daarnaast is het IKNL op zoek naar de naasten van hen. Een naaste kan een partner zijn, maar ook andere gezinsleden, familie of een vriend of vriendin die nauw betrokken is bij de zorg voor de patiënt.

Vragenlijst 

Uw deelname aan het project bestaat uit het éénmalig invullen van een vragenlijst over uw ervaringen met het moeilijker eten bij kanker. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten. Door het invullen van deze vragenlijst krijgen we meer inzicht in uw ervaringen rondom de gevolgen van het moeilijker eten bij kanker en uw wensen en behoeften omtrent de hulp die u hierbij had willen krijgen. Met uw antwoorden op de vragenlijst kunnen we de zorg voor (toekomstige) mensen met kanker en hun naasten mogelijk verbeteren.

Wanneer u op dit moment problemen met eten ervaart of als u het afgelopen jaar problemen met eten heeft gehad, en u wilt meedoen, dan kunt u zich aanmelden door een SMS of WhatsApp bericht met de tekst ‘IK DOE MEE’ te sturen naar: 06 17 80 60 51. Wij nemen dan binnen enkele dagen eenmalig telefonisch contact met u op. U kunt zich via dit nummer ook telefonisch aanmelden.

Meer weten?

Voor aanvullende informatie over dit onderzoek kunt u contact opnemen met Nora Lize.

 

n.lize@iknl.nl

06 17 80 60 51

088 234 62 57