Klachten
Materialen bestellen
nieuwsbrief

Dit deel van de website is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals.

Advieswijzer

De Advieswijzer kun je gebruiken om te bepalen of je patiënt doorverwezen moet worden naar de diëtist, en geeft je handreikingen voor adviezen bij specifieke klachten bij kanker.

Klachten

Ook kun je via de knop Klachten rechtstreeks naar de specifieke klachten gaan.

Specifieke vragen

Heeft je patiënt specifieke vragen of wil je zelf informatie over een bepaald onderwerp? Je kunt artikelen zoeken in de zoekbalk rechts bovenaan de pagina: via deze zoekbalk kun je alle artikelen vinden die op de website verschenen zijn. Zo vind je bijvoorbeeld antwoord op de vraag Hoe kan ik voorkomen dat ik aankom? of Wat kan ik doen om mijn herstel te bevorderen? Ook vind een artikel over de interactie tussen voeding en medicatie.

Materialen bestellen

Tevens kun je via de knop Materialen bestellen visitekaartjes, folders en brochures van deze website en ons programma Over leven met kanker website bestellen, om mee te geven aan uw patiënt. Ook kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief: Nieuws… voor professionals.

Advieswijzer zorgprofessionals

Voor zorgprofessionals hebben wij een advieswijzer ontwikkeld om hen te helpen bij de behandeling van de patiënt. Hier kun je zien of er een diëtist ingeschakeld moet worden of dat je zelf de patient kan behandelen.

Naar de advieswijzer

E-learning: ‘Omgaan met de psychosociale gevolgen van het onvermogen tot eten’

Eten is meer dan het binnen krijgen van voldoende voedingsstoffen. Wat doet het met iemand als diegene niet meer kan genieten van eten of als de maaltijden zijn veranderd in een doorlopende worsteling? In deze e-learning leer je over de psychosociale gevolgen van het onvermogen tot eten, en de impact hiervan op het leven voor patiënten met kanker én diens naasten. In de e-learning worden je handvatten aangereikt om deze problematiek tijdig te signaleren en beter bespreekbaar te maken.

Naar de e-learning