Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 2 sjalotten
  • 1 rode paprika
  • 200 gram tomaatblokjes uit blik
  • 120 gram crème fraiche
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 mespunten gemalen komijnzaad
  • 1 el Tex-Mex kruiden
  • Peper uit de molen
  • 4 avocado’s
  • 200 gram bruine bonen uit blik of glas
  • 200 gram mais uit blik of glas
  • Peper uit de molen
  • Zout naar wens
  • 4 handjes Nacho naturel
  • 4 el geschaafde boerenkaas
  • ½ ijsbergsla
  • verse koriander en peterselie
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 200 gram
Energie 325 kcal
Vet 18 g
Verzadigd vet 7,5 g
Koolhydraten 34 g
Suikers 3,2 g
Eiwit 22 g
Voedingsvezels 6 g
Zout 0,6 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes.
  2. Snijd de rode peper in zeer kleine blokjes.
  3. Snijd de sjalotten en paprika in blokjes.
  4. Doe de crème fraîche in een passende pan en voeg sjalot, knoflook, fijn gesneden peper en paprika toe.
  5. Warm dit 7 minuten op en voeg de specerijen en bonen toe.
  6. Maak de avocado’s schoon en snijd in stukken.
  7. Meng deze bij de mais en tomaat en daarna bij de bonenmix en roer door.
  8. Breng op smaak met peper en gebruik zout naar wens.
  9. Serveer in een glas de gescheurde ijsbergsla en stukken peterselie.
  10. Maak het bord mooi op en garneer met verse koriander.