Recept - Zalm met quinoa en paksoi - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Zalm met quinoa en paksoi

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Bord met quinoa, zalm en groente

Zalm is een goede bron van omega 3 vetzuren

20 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 300 gram paksoi
  • 4 stelen lente-ui
  • 1 middelgrote winterwortel
  • 300 gram quinoa
  • 400 gram verse zalm met vel
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 teen geperste knoflook
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 629

VET: 26,9 gram

VEZELS: 9,4 gram

EIWIT: 32,4 gram

KOOLHYDRATEN: 54,9 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 160 °C. Bereid de quinoa volgens de verpakking.
  2. Snijd de paksoi in stukken van 1 cm. Snijd de lente-uien in ringen.
  3. Schil de wortel en snijd in dunne plakken en daarna in dunne repen.
  4. Bak de zalm op de huid aan in een koekenpan met roomboter. Leg daarna op een ovenplaatje in de oven en gaar na.
  5. Wok de groenten in de kokosolie.
  6. Maak ondertussen een dressing van sojasaus, gembersiroop, geperste knoflook en rijstazijn.
  7. Meng de dressing en de groenten door de quinoa. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Tip!

In plaats van quinoa kun je ook (zilvervlies)rijst gebruiken.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je