Ingrediënten

  • 300 gram paksoi
  • 4 stelen lente-ui
  • 1 winterwortel middel
  • 300 gram quinoa
  • 400 gram verse zalm met vel (of 4x 100 gram)
  • 2 el roomboter
  • 2 el kokosolie
  • Peper uit de molen en zout naar wens
  • Ingrediënten voor de dressing 100 ml

  • 1 teen geperste knoflook
  • 2 eelt rijstazijn
  • 6 eetl sojasaus
  • 1 eetl gembersiroop
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 350 gram
Energie 629 kcal
Vet 26,9 g
Verzadigd vet 10,4 g
Koolhydraten 54,9 g
Suikers 6,4 g
Eiwit 32,4 g
Voedingsvezels 9,4 g
Zout 2,6 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 160 graden.
  2. Bereid de quinoa volgens de verpakking.
  3. Was de paksoi en snijd in stukken van 1 cm.
  4. Was de lente ui en snijd in ringen en was nogmaals.
  5. Schil de wortel en snijd in dunne plakken daarna in dunne repen.
  6. Bak de zalm op de huid aan in een koekenpan met roomboter.
  7. Leg daarna op een ovenplaatje en gaar in de oven na.
  8. Wok de groenten in de kokosolie.
  9. Maak ondertussen de dressing van sojasaus, gembersiroop, geperste knoflook en rijstazijn.
  10. Meng de dressing en de groenten door de quinoa.
  11. Draai er peper over.