Ingrediënten

  • 4 grote rode bieten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram kastanjes (gekookt)
  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 el tijm (gehakt)
  • 1 el rozemarijn (gehakt)
  • 4 el olijfolie
  • 1 rol bladerdeeg (ca. 300 gram)
  • 1 ei
  • grof zeezout
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 330 gram
Energie 628 kcal
Vet 41,9 g
Verzadigd vet 16,4 g
Koolhydraten 48,4 g
Suikers 12,1 g
Eiwit 11,7 g
Voedingsvezels 6,9 g
Zout 2,2 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de rode bieten schoon onder de kraan. Maak in iedere biet met een scherp mes een aantal inkepingen. Leg de bieten op een bakplaat en pof ze gaar in ca. 1 tot 1,5 uur.
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kastanjes fijn en maak de paddenstoelen schoon en snijd ze fijn.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, de knoflook, de kastanjes en de paddenstoelen in enkele minuten goudbruin op hoog vuur. Schep de gehakte kruiden door het mengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
  5. Laat de gepofte bieten afkoelen en pel ze. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het paddenstoelen-kastanjemengsel in een dun laagje gelijkmatig over het midden van de plak bladerdeeg. Laat de randen vrij.
  6. Verdeel de bieten achter elkaar over het bladerdeeg. Vouw het uitstekende bladerdeeg strak om de bieten heen. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het deeg er mee af. Bestrooi de bovenkant met grof zeezout.
  7. Bak de ‘beet Wellington’ in ca. 40 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  8. Serveertip: Serveer met aardappelpuree en spruitjes.