Ingrediënten

    Quinoa salade met gegrilde groenten 

  • 100 gram biologische rode Quinoa
  • 2 dl groentebouillon
  • 100 gram gele paprika in stukken van 4×4 cm
  • 100 gram rode paprika in stukken van 4×4 cm
  • 200 gram courgette schijven
  • 150 gram feta kaasblokjes
  • 60 gram basilicum
  • Olijfolie en peper en zout uit de molen
  • Salade met mais, ei en kip

  • 100 gram mais korrels
  • 200 gram gegaarde kipdijen
  • 80 gram geschaafde oude kaas
  • 4 el mayonaise of yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 tl gember siroop
  • 1 kropsla of Romijnse sla
  • 6 koriander bladeren
  • Peper en zout uit de molen (naar smaak)
  • Sterke runderbouillon

  • 70 gram bleekselderij (grof gesneden)
  • 70 gram prei (grof gesneden)
  • 70 gram ui met schil (grof gesneden)
  • 70 gram winterwortel (grof gesneden)
  • 8 jeneverbessen
  • 10 kruidnagels
  • 4 laurierbladeren
  • 200 gram runderschenkel
  • 3 liter water
  • Peper naar smeek en bouillonpoeder naar smaak
  • En verder op tafel

  • Knapperig gebakken spelt of zuurdesem brood
  • Olijfolie
  • Balsamico azijn
  • Peper en zout molen

Bereidingswijze

Quinoa salade met gegrilde groenten

  1. Zet de oven aan op 190 graden of gebruik een grilplaat.
  2. Warm de bouillon op.
  3. Spoel de quinoa af met koud water.
  4. Kook de quinoa zachtjes 13 minuten en giet daarna door een bolzeef.
  5. Rooster de groenten 15 minuten in de oven of 10 minuten op de grillplaat en dan 5 minuten in de oven.
  6. Voeg de groenten toe aan de quinoa, breng op smaak en strooi de kaas erover.
  7. Snijd de basilicum grof en strooi deze ook over de salade.
  8. Presenteer in een schaal.

Salade met mais, ei en kip

  1. Meng de mayonaise (of yoghurt) met mosterd en siroop.
  2. Meng met mais en kippenvlees en peper en zout.
  3. Pluk de sla, was en droog deze en meng ze door het geheel samen met de kaas.
  4. Garneer op een groot bord de salade met parten ei en koriander.

Sterke runderbouillon

  1. Zet de schenkel op in een passende pan met water en warm dit op.
  2. Let op: laat het vocht niet koken.
  3. Schep het schuim eraf met een soeplepel, blijf dit herhalen tot er geen schuin meer afkomt.
  4. Voeg de gewassen uien, groenten, en de specerijen toe.
  5. Laat de soep 10 uur trekken op laag vuur.
  6. Giet de bouillon heel voorzichtig door een fijn zeef met daarin een passer doek (kaasdoek).
  7. Voeg naar smaak peper en zout of runderbouillonpoeder toe.