Ingrediënten

  • 12 el boekweitmeel
  • 60 ml volle melk
  • 4 scharreleieren
  • 90 gram diepvries spinazie
  • 1 sjalot in kleine blokjes
  • 40 gram verse spinazie
  • 70 gram fetakaas blokjes
  • 2 el kokosolie
  • Peper uit de molen en zout naar wens
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 300 g (2 pannenkoeken)
Energie 555 kcal
Vet 24,5 g
Verzadigd vet 10,7 g
Koolhydraten 57,5 g
Suikers 3,9 g
Eiwit 26,6 g
Voedingsvezels 6,1 g
Zout 1,1 g

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 200 g
Energie 230 kcal / 966 kJ
Eiwitten 2,2 g

Bereidingswijze

  1. Meng de melk in gedeeltes met het meel om een glad deeg te krijgen
  2. Klop het ei met de peper 5 minuten
  3. Meng het ei met de meelmix.
  4. Laat 5 minuten staan en roer nogmaals door.
  5. Ze de oven aan op 100 graden.
  6. Smoor de sjalot in 2 el kokosolie
  7. Voeg de diepvriesspinazie toe en laat ontdooien
  8. Meng de fetakaas erdoor.
  9. Warm de rest van de kokosolie en schenk 1 soeplepel pannenkoekmix erin
  10. Bak de pannenkoek bruin en verdeel er spinazie- feta mix op en verdeel verse spinazie erover .
  11. Sla de pannenkoek dicht en laat 5 minuten nagaren in een oven.