Ingrediënten

    Voor de pannenkoeken:

  • 1 eetlepel honing
  • theelepel bakpoeder
  • 100 gram boekweitmeel
  • 500 ml halfvolle melk
  • 100 gram speltmeel
  • Honingkwark met fruit

  • 250 gram halfvolle kwark
  • 3 eetlepels honing
  • 100 gram aardbeien
  • 75 gram frambozen
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 320 gram
Energie 554 kcal
Vet 29,3 g
Verzadigd vet 5,0 g
Koolhydraten 58,4 g
Suikers 21,1 g
Eiwit 12,8 g
Voedingsvezels 5,2 g
Zout 0,4 g

Bereidingswijze

Voor de honingkwark:

  1. Meng in een kom de kwark met de honing.
  2. Was de aardbeitjes en halveer deze.
  3. Was de framboosjes.

Voor de pannenkoeken:

  1. Meng de honing en melk in een grote kom.
  2. Gebruik een mixer of garde om het boekweitmeel en speltmeel toe te voegen aan de melk. Doe dit in delen zodat er een glad beslag tot stand komt.
  3. Bak in een koekenpan dunne pannenkoekjes goudbruin aan beide zijdes.
  4. Leg de pannenkoekjes open en beleg de helft met fruit, schep 1 grote eetlepel honingkwark over het fruit en vouw de pannenkoek dubbel.

Serveer de Pannenkoekjes als dessert, ontbijt of lunchgerecht.