Recept - Chocoladebolletjes met kokos - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Chocoladebolletjes met kokos

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Chocolade bolletjes gevuld met kokos

Een feestelijk tussendoortje

30 minuten (+ 9,5 uur)

16 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • Een kwart vanillestokje
  • 55 gram kokossnippers
  • 55 ml gecondenseerde melk
  • 75 gram extra pure chocola (76% cacao of hoger)

CALORIEËN: 61

VET: 4,6 gram

VEZELS: 0,6 gram

EIWIT: 0,9 gram

KOOLHYDRATEN: 3,5 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het vanillemerg eruit.
  2. Meng de gecondenseerde melk met de kokossnippers en het vanillemerg. Houd wat kokossnippers apart voor de garnering.
  3. Schep de kokosmix in een vierkant bakje en zet 1 uur in de koelkast.
  4. Snijd of schep 16 gelijke blokjes van de kokosmix.
  5. Draai er balletjes van zet 1 nacht in de vriezer.
  6. Verwarm water in een steelpannetje en zet er een kom bovenop. Breek de chocola en smelt het rustig in de kom (au bain-marie).
  7. Haal de balletjes uit de vriezer en haal de ze met behulp van een satéprikker door de gesmolten chocolade.
  8. Leg ze op vetvrij papier en haal de prikker eruit.
  9. Zet de bolletjes in de koelkast totdat ze hard zijn (ongeveer 30 minuten).
  10. Serveer de chocoladebolletjes in een mooi schaaltje en bestrooi met de overgebleven kokossnippers.

Tip!

Als de chocolade nog een beetje vochtig is kun je enkele bolletjes door de kokossnippers rollen of hiermee besprenkelen.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je