Recept - Chocoladetruffels - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Chocoladetruffels

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Chocoladetruffel (glutenvrij, lactosevrij & suikerarm)

Maak ze zelf, maar dan glutenvrij, lactosevrij en suikerarm

60 minuten

40 stuks

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 300 ml kokosmelk
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 250 gram pure chocolade
  • 25 gram cacaopoeder
  • 75 gram ongezouten pistachenoten, gehakt
  • 2 theelepels sinaasappelrasp

CALORIEËN: 60

VET: 4,5 gram

VEZELS: 0,9 gram

EIWIT: 1,1 gram

KOOLHYDRATEN: 3,4 gram

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan de kokosmelk, kardemom en sinaasappelrasp aan de kook. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat 15 minuten trekken.
  2. Doe de chocolade in een kom, breng de kokosmelk opnieuw aan de kook, voeg deze toe aan de chocolade en roer net zolang tot te chocolade is opgelost. Zet opzij en laat afkoelen.
  3. Bekleed ondertussen een ovenschaal met bakpapier.
  4. Schraap een eetlepel chocolademengsel uit de kom, vorm hiervan een balletje van ongeveer 1,5 cm doorsnede en doe deze in de met pakpapier beklede ovenschaal. Herhaal dit tot het chocolademengsel op is. Koel de truffels zo’n 10 minuten in de koelkast.
  5. Haal tot slot een deel van de truffels door het cacaopoeder en een deel door de gehakte pistachenoten en bewaar ze in de koelkast.

Tip!

Leuk als cadeautje.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je