Ingrediënten

  • 250 gram mager rund stoofvlees in blokken van 2 cm
  • 2 middelgrote uien
  • 2 grote wortelen
  • 180 gram parelgort gespoeld
  • 1,5 liter rundvleesbouillon
  • 180 ml tomatensap of rode wijn
  • 180 gram diepvries doperwten
  • 6 ml citroensap
  • 2 eetl olijfolie
  • Peper uit de molen en zout naar smaak
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 250 gram
Energie 322 kcal
Vet 7,5 g
Verzadigd vet 1,6 g
Koolhydraten 39,1 g
Suikers 5,6 g
Eiwit 21,7 g
Voedingsvezels 7 g
Zout 3,2 g

Bereidingswijze

  1. Wortels schoonmaken, wassen en in schijven snijden.
  2. Uien schoonmaken, wassen en in stukken snijden.
  3. Champignons wassen en in parten snijden.
  4. In een passende pan het vlees in olijfolie aanbraden.
  5. Vlees eruit scheppen.
  6. In het braadvocht de uien en champignons 7 minuten aanbakken.
  7. Vlees, wortel, parelgort, bouillon en tomatensap(of rode wijn) toevoegen.
  8. Gedeeltelijk afdekken met een deksel.
  9. Na 45 minuten de doperwten 5 min laten meegaren.
  10. Als laatste de citroensap toevoegen.
  11. Smoor de sjalot in 2 el kokosolie.