Ingrediënten

  • 250 gram mager rund stoofvlees in blokken van 2 cm
  • 2 middelgrote uien
  • 2 grote wortelen
  • 180 gram parelgort gespoeld
  • 1,5 liter rundvleesbouillon
  • 180 ml tomatensap of rode wijn
  • 180 gram diepvries doperwten
  • 6 ml citroensap
  • 2 eetl olijfolie
  • Peper uit de molen en zout naar smaak
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 250 gram
Energie 322 kcal
Vet 7,5 g
Verzadigd vet 1,6 g
Koolhydraten 39,1 g
Suikers 5,6 g
Eiwit 21,7 g
Voedingsvezels 7 g
Zout 3,2 g

Bereidingswijze

  1. Wortels schoonmaken , wassen en in schijven snijden .
  2. Uien schoonmaken, wassen en in stukken snijden.
  3. Champignons wassen , en in parten snijden.
  4. In een passende pan het vlees in olijfolie aanbraden.
  5. Vlees eruit scheppen.
  6. In het braadvocht de uien en champignons 7 minuten aanbakken.
  7. Vlees, wortel, parelgort, bouillon en tomatensap(of rode wijn) toevoegen.
  8. Gedeeltelijk afdekken met een deksel.
  9. Na 45 minuten de doperwten 5 min laten meegaren.
  10. Als laatste de citroensap toevoegen.
  11. Smoor de sjalot in 2 el kokosolie