Recept - Gebakken witte kool - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Gebakken witte kool

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Gebakken witte kool met paddenstoelen-lavasboter

Witte kool is een knapperige groente, die een lekkere bite geeft aan dit gerecht

50 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1 witte kool
  • 5 takjes lavas, fijngehakt
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels gedroogde paddenstoelen
  • 120 gram roomboter
  • Een scheutje zonnebloemolie

CALORIEËN: 334

VET: 28,4 gram

VEZELS: 8,3 gram

EIWIT: 5,9 gram

KOOLHYDRATEN: 9 gram

Bereidingswijze

  1. Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Leg de kool in zijn geheel in het water en doe de deksel op de pan. Kook de witte kool zo’n 30 minuten totdat deze helemaal gaar is.
  2. Haal de kool uit de pan, laat hem goed afkoelen en snijd hem in 4 plakken van ongeveer 2 cm dik.
  3. Pureer de gedroogde paddenstoelen, knoflook, sjalot en lavas met een staafmixer of keukenmachine.
  4. Breng 100 gram roomboter op kamertemperatuur en meng hier met een vork het paddenstoelen/lavas-mengsel doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm in een koekenpan de overige boter en een scheut zonnebloemolie. Bak de koolplakken in 3 minuten per kant krokant en goudbruin. Breng op smaak met peper.
  6. Serveer de gebakken kool met de paddenstoelen-lavasboter.

Tip!

Lekker met gebakken aardappeltjes.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je