Ingrediënten

  • 4 stuks vrije uitloop eieren
  • 1 tl gembersiroop
  • 2 el volle yoghurt
  • 4 el Parmezaanse kaas krullen of rasp
  • 12 pecannoten
  • 2 gedroogde abrikozen
  • 20 gram tuinkers
  • Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

  1. Laat de eieren in kokend water zakken voor 8 minuten.
  2. Laat de eieren in koud water afkoelen.
  3. Droog de eieren met keukenpapier en halveer over de lengte. Haal de dooiers eruit.
  4. Prak de dooiers met een vork en voeg de yoghurt toe.
  5. Voeg de gembersiroop, peper en zout toe en meng.
  6. Snijd de abrikozen in 4.
  7. Breek de pecannoten in stukken.
  8. Schep de mix in de eiwitten en garneer met Parmezaanse kaas, abrikoos en pecannoten.
  9. Leg op een bord en bestrooi met tuinkers.