Recept - Hartige groentetaart - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Hartige groentetaart

3 stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 53 stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 53 stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 53 stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 53 stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 5 3 beoordeling(en)
Groentetaart waar een punt uit is

Uniek van smaak door de blauwschimmelkaas

25 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 300 gram pastinaak, in plakken
  • 150 gram knolselderij, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 5 plakken bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 50 ml slagroom
  • 200 gram blauwschimmelkaas, verkruimeld
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper

CALORIEËN: 767

VET: 56,5 gram

VEZELS: 6,8 gram

EIWIT: 28,8 gram

KOOLHYDRATEN: 33,7 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  3. Voeg de pastinaak en de knolselderij toe en stoof deze zo’n 20 minuten mee met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan en bak hierin de paddenstoelen in zo’n 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bekleed een ronde bakvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  6. Bedek het bladerdeeg met de groenten en de paddenstoelen.
  7. Meng de eieren en de slagroom en breng dit mengsel op smaak met zout en peper.
  8. Giet het ei/roommengsels over de groenten en paddenstoelen en strooi hier de tijm en kaas overheen.
  9. Bak de groentetaart in zo’n 35 minuten gaar.

Tip!

Lekker met een simpele groene salade.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je