Ingrediënten

  • 300 gram pastinaak (in plakken)
  • 150 gram knolselderij (in kleine blokjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 5 plakken bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 50 ml slagroom
  • 200 gram blauwschimmelkaas (verkruimeld)
  • 1 el gedroogde tijm
  • 2 el olie (om in te bakken)
  • Zout en peper
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 420 gram
Energie 767 kcal
Vet 56,5 g
Verzadigd vet 26,2 g
Koolhydraten 33,7 g
Suikers 7,8 g
Eiwit 28,8 g
Voedingsvezels 6,8 g
Zout 2,3 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit één eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  3. Voeg de pastinaak en de knolselderij toe en stoof deze zo’n 20 minuten mee met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan en bak hierin de paddenstoelen in zo’n 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bekleed een ronde bakvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  6. Bedek het bladerdeeg met de groenten en de paddenstoelen.
  7. Meng de eieren en de slagroom en breng dit mengsel op smaak met zout en peper.
  8. Giet het ei/roommengsels over de groenten en paddenstoelen en strooi hier de tijm en kaas overheen.
  9. Bak de groententaart in zo’n 35 minuten gaar.

Serveertip:Lekker met een simpele groene salade