Recept - Kabeljauwfilet 'en papilotte' - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Kabeljauwfilet ‘en papilotte’

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Folie met daarop kabeljauwfilet, salie en tomaat

Doordat je dit gerecht bereid in een pakketje (en papilotte) komen de smaken nog beter uit!

20 minuten

2 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • Een vijfde winterpeen
  • Een kwart prei
  • Een halve stronk bleekselderij
  • 2 kerstomaatjes
  • 5 blaadjes salie, vers of gedroogd
  • 2 kabeljauwfilet (vers of ingevroren)
  • 1 theelepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 167

EIWIT: 26,1 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de groenten in kleine schijfjes van ongeveer 5 mm, pluk de bladeren salie en halveer de kerstomaatjes.
  3. Leg een stuk aluminiumfolie op de keukentafel ter grootte van 30×40 cm en vet het in met olijfolie.
  4. Leg als eerste de groenten op de aluminiumfolie.
  5. Plaats hierop de kabeljauwfilet, beleg met blaadjes salie en breng op smaak met een snufje peper en zout.
  6. Vouw nu de punten iets naar binnen. Sluit hierna het pakketje helemaal door de punten naar boven dicht te vouwen.
  7. Plaats het pakketje in de oven. Het is gaar na ongeveer 12 minuten.
  8. Serveer de ‘en papillotte’ bij voorkeur nog dichtgevouwen op bord of schaal.

Tip!

Open de ‘papillotte’ vlak voor consumptie. Zo blijven de geur en smaak het langst bewaard.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je