Recept - Kalkoen-courgetteburger - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Kalkoen-courgetteburger

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Kalkoen courgette burger met yoghurtsaus

De mix van kalkoen en courgette zorgt voor heerlijk sappige burgers

30 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 450 gram kalkoenfilet
  • 2 sneetjes volkoren brood
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie

CALORIEËN: 104

EIWIT: 11,6 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd een kwart van de courgettes af. Rasp de kwarten fijn en knijp uit in een handdoek tot er geen vocht meer uitkomt.
  2. Rooster de volkoren boterhammen, doe in een keukenmachine en maal helemaal fijn.
  3. Snijd de kalkoenfilet in stukjes en voeg toe aan het broodkruim. Voeg tot slot de helft van de knoflook, de helft van de rode ui, 2 eetlepels olie en een snuf zout toe. Maal dit tot een grof mengsel. Doe het mengsel in een kom en kneed tot 4 burgers.
  4. Snijd de overige courgette met een kaasschaaf in brede linten. Bak vervolgens met de overige ui kort aan in een bakpan in olijfolie.
  5. Snijd het overgebleven teentje knoflook fijn, meng met de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout.
  6. Schep de gebakken groente op 4 borden en leg hier de burgers bovenop. Maak af met de yoghurtsaus.

Tip!

Deze heerlijke burger als hoofdmaaltijd? Serveer dan met aardappelpartjes.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je