Recept - Stoofschotel met kippendijen - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Stoofschotel met kippendijen

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Kippendijen met olijven, gember en sinaasappel

Ontspan tijdens de bereiding van dit heerlijke stoofpotje

45 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 80 gram gemberwortel
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 6 el olijfolie
  • 500 gram kippendijen
  • 4 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • Zout en peper

CALORIEËN: 462

VET: 31,7 gram

VEZELS: 2,5 gram

EIWIT: 33,6 gram

KOOLHYDRATEN: 9 gram

Bereidingswijze

  1. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in ringen. Schil de gemberwortel en snijd hem in plakjes. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
  2. Halveer twee sinaasappels en de citroen en pers het sap eruit. Snijd de andere sinaasappel in partjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijen rondom goudbruin.
  4. Breng de kippendijen op smaak met peper en zout, voeg alle ingrediënten toe behalve de olijven en de sinaasappelpartjes en stoof de kip gaar op laag vuur in ongeveer 30 minuten.
  5. Neem de deksel van pan en kook de saus op hoog vuur in.
  6. Haal de pan van het vuur, schep de olijven en de sinaasappelpartjes door de stoofschotel en serveer.

Tip!

Deze gestoofde kippendijen zijn lekker met couscous of rijst.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je