Recept - Koude pasta met warme groenten - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Koude pasta met warme groenten

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Bord met pasta en groente

Een heerlijke lauwwarme pastasalade boordevol groenten

30 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 400 gram volkoren penne
  • 2 gele paprika’s
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 1 venkel
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gram crème fraîche
  • 300 gram verse spinazie
  • Olijfolie om te besprenkelen en te stoven
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • Een handje basilicumblaadjes

CALORIEËN: 574

VET: 13 gram

VEZELS: 14 gram

EIWIT: 18,8 gram

KOOLHYDRATEN: 89,4 gram

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat afkoelen en besprenkel met wat olijfolie.
  2. Snijd de paprika’s in stukken van 2 cm. Snijd de rode ui in repen. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd in zeer dunne schijven. Pers de knoflook.
  3. Stoof de paprika in olijfolie en voeg de knoflook toe. Voeg dan de rode ui en venkel toe en laat nog 2 min smoren. Neem uit de pan.
  4. Smoor vervolgens de spinazie, voeg de Italiaanse kruiden, crème fraîche en peper en zout naar smaak toe.
  5. Warm alles flink op zodat er vocht verdampt. Voeg tot slot de paprikamix toe en warm goed op.
  6. Verdeel de pasta over 4 borden en schep de warme groenten erop.
  7. Garneer met de basilicumblaadjes.

Tip!

Ook lekker om de restjes de volgende dag als lunch te eten.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je