Ingrediënten

  • 400 gram gekookte volkoren penne pasta
  • 2 gele paprika’s
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 1 venkel
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gram crème fraiche
  • 300 gram Hollandse spinazie
  • Olijfolie om te stoven en te besprenkelen
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • Peper uit de molen en zout naar smaak
  • Garneren met basilicum
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 450 gram
Energie 574 kcal
Vet 13 g
Verzadigd vet 3,5 g
Koolhydraten 89,4 g
Suikers 12,2 g
Eiwit 18,8 g
Voedingsvezels 14 g
Zout 0,5 g

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de verpakking en laat afkoelen en besprenkel met olijfolie.
  2. Was de paprika’s, maak ze schoon en snijd in stukken van 2 cm.
  3. Maak de rode ui schoon en snijd in repen.
  4. Was de venkel, verwijder de harde kern en snijd in zeer dunne schijven.
  5. Was de spinazie en laat uitlekken.
  6. Maak de knoflook schoon en pers deze.
  7. Stoof de paprika in olijfolie en voeg de knoflook toe.
  8. Daarna de rode ui en de venkel 2 min smoren.
  9. Groenten eruit nemen en de spinazie smoren, Italiaanse kruiden en crème fraiche erbij en peper en zout naar smaak.
  10. Flink opwarmen zodat er vocht verdampt.
  11. De paprika mix toevoegen en opwarmen.
  12. De pasta verdelen over 4 borden en de warme groenten erop scheppen en ook het vocht.
  13. Garneren met basilicum.