Recept - Limoenrijst met gepocheerde kip - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Limoenrijst met gepocheerde kip

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Limoenrijst met gepocheerde kip en kokosmelk

Met dit recept zet je een feestje op tafel

30 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 200 gram basmatirijst
  • 3 limoenen
  • 4 kipfilets
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml kippenbouillon
  • 2 stengels citroengras
  • 4 limoenblaadjes
  • 3 stuks paksoi
  • 200 gram peultjes
  • Een handje verse koriander, gehakt

CALORIEËN: 590

VET: 21,5 gram

VEZELS: 3,1 gram

EIWIT: 49,7 gram

KOOLHYDRATEN: 48 gram

Bereidingswijze

  1. Doe de rijst met ongeveer een halve liter water, het sap van 2 limoenen en een snufje zout in een pan. Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat de rijst ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken tot het water is opgenomen.
  2. Haal de pan van het vuur en laat de rijst met de deksel op de pan droogstomen.
  3. Doe de kipfilet, de kokosmelk en de kippenbouillon in een pan. Zorg dat de kipfilet helemaal onderstaat. Voeg het citroengras en de limoenblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Pocheer de kipfilet zo’n 8 á 12 minuten tot hij gaar is. Voeg de paksoi en de peultjes toe en kook nog 2 minuten verder.
  4. Roer de rijst los met een vork en voeg rasp van 2 limoenschillen en de gehakte koriander toe.
  5. Haal de kip uit de pan en snijd deze in plakken. Verdeel de rijst, groenten, kipfilet en een paar lepels van het pocheervocht over 4 kommen en garneer met koriander en een schijfje limoen.

Tip!

Vervang de kip door gepocheerde eieren en de kippenbouillon door groentebouillon voor een vega variant van dit recept.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je