Recept - Linzen met champignons - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Linzen met champignons

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Linzen met champignons, rode paprika en peterselie

Een gezonde lunch vol met vezels!

30 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kleine winterwortels, in kleine stukjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 600 gram linzen
  • 500 ml groentebouillon
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 2 rode paprika’s
  • Peper naar smaak
  • 1 handje peterselie, fijngesneden

CALORIEËN: 290

EIWIT: 19,5 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de ui. Voeg de knoflook, wortel en bleekselderij toe en fruit nog even aan.
  2. Voeg vervolgens de linzen toe en giet hier de bouillon bij. Laat zachtjes koken. De linzen zijn in ongeveer een half uurtje gaar.
  3. Verwarm in een andere pan de overige olijfolie. Bak hierin de champignons en voeg de paprika toe. Bak deze mee.
  4. Meng de inhoud van beide pannen als de linzen gaar zijn. Controleer op smaak en voeg zo nodig wat zwarte peper toe.
  5. Garneer met een handje fijngesneden peterselie.

Tip!

Ook erg lekker met quinoa.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je