Recept - Linzensalade met oude kaas - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Linzensalade met oude kaas

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Linzensalade met roodlof, veldsla en oude kaas

Met dit recept zet je een plaatje op tafel tijdens de lunch

20 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 200 gram groene of puy-linzen
  • 100 gram veldsla
  • 100 gram roodlof (of witlof)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 6 takjes salie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram oude kaas
  • 75 gram pompoenpitten

CALORIEËN: 505.2

VET: 36,6 gram

VEZELS: 6,7 gram

EIWIT: 24,4 gram

KOOLHYDRATEN: 14 gram

Bereidingswijze

  1. Was de prei en snijd hem in zeer dunne ringen. Pel en snipper de sjalot en pers de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot samen met de prei en de knoflook.
  2. Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Meng in een kom de mosterd samen met het sap en de rasp van de citroen, de wijnazijn, de honing en een scheut olijfolie tot een dressing. Hak de salie zeer fijn en roer deze er ook doorheen. Voeg de dressing bij de nog warme linzen en meng alles goed door elkaar.
  4. Snijd of brokkel de oude kaas in stukken.
  5. Verwarm een droge koekenpan en rooster hierin de pompoenpitten totdat ze bruin zijn.
  6. Meng de gemarineerde linzen met de veldsla en roodlof.
  7. Serveer de salade in kommen en garneer met de oude kaas en pompoenpitten.

Tip!

Lekker met geroosterd volkorenbrood.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je