Ingrediënten

  • 90 gram groene linzen (water om te weken)
  • 550 ml water
  • 50 gram ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 mespunt karwijzaad
  • 2 groente bouillon blokjes
  • 200 gram lente-ui
  • 150 gram gesneden champignons
  • Peper uit de molen en zout naar wens
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 250 gram
Energie 186 kcal
Vet 4,6 g
Verzadigd vet 0,7 g
Koolhydraten 25,1 g
Suikers 1,3 g
Eiwit 7,8 g
Voedingsvezels 3,3 g
Zout 1,4 g

Bereidingswijze

  1. Laat de linzen weken zoals op de verpakking beschreven.
  2. Snijd de uien in blokjes.
  3. Was de lente-ui en snijd in ringen en was nogmaals.
  4. Fruit de ui en knoflook aan in de olijfolie.
  5. Voeg de karwijzaad het water, de bouillonblokjes en de afgegoten linzen toe.
  6. Verhit langzaam maar laat niet koken.
  7. Laat de linzen gaar worden en pureer met een staafmixer.
  8. Gaar tot slot de lente ui en champignons 10 minuten mee.
  9. Maak de soep op smaak met peper en naar wens zout.