Recept - Frisse fruitloempia's - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Frisse fruitloempia’s

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Frisse loempia met ananas en kokos

Maak eens deze zoete variant van loempia's als toetje

45 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 4 loempiavellen van 15×15 cm
  • 1 rijpe ananas (of ananas op sap, uit blik)
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 1 ei
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels poedersuiker

 

CALORIEËN: 317

VET: 21,3 gram

VEZELS: 3 gram

EIWIT: 3,3 gram

KOOLHYDRATEN: 27,7 gram

Bereidingswijze

  1. Laat de loempiavellen ontdooien en dek af met een vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen.
  2. Schil de ananas en snijd deze in blokjes van 1×1 centimeter. Doe de blokjes in een kom en roer er de geraspte kokos doorheen. Klop het ei los in een kommetje.
  3. Leg een loempiavel als een ruit voor u op de snijplank. Schep een ruime eetlepel van de ananas met kokos in het midden van het vel. Vouw de onderste punt over de vulling heen. Bestrijk de randen met wat ei. Vouw de zijkanten naar binnen toe en rol de loempia nu verder op naar de achterste punt. Doe dit met alle loempiavellen. De vulling zou zo goed als op moeten zijn. Hou je veel over, dan kun je dit gebruiken om het gerecht straks mee te garneren.
  4. Verhit de olie in een wok tot 170 °C. Frituur de loempia’s 2 minuten per kant en laat uitlekken op keukenpapier. Garneer met poedersuiker.

Tip!

Loempiavellen zijn te koop bij een toko. Geen toko in de buurt? Als alternatief kun je ook filodeeg gebruiken.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je