Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • 8 stuks aardbeien voor presentatie
  • 2 eiwitten
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 180 gram
Energie 60 kcal
Vet 0,5 g
Verzadigd vet 0 g
Koolhydraten 13,2 g
Suikers 8,1 g
Eiwit 2,9 g
Voedingsvezels 3,3 g
Zout 0,1 g

Bereidingswijze

  1. Aardbeien wassen en drogen.
  2. Verwijder het kroontje met een klein mesje.
  3. Snijd 8 aardbeien in dunne plakken van de dunne naar de dikke kant.
  4. Zet de plakjes rechtop tegen de binnenkant van het glas.
  5. Maal de rest van de aardbeien 1 minuut tot pulp in de keukenmachine.
  6. Voeg 2 eiwitten toe en draai 2 minuten op de hoogste snelheid.
  7. De kleur is nu lichter en de mousse stijver.
  8. Schep in de glazen en serveer direct.