Ingrediënten

  • 1 meergranen tortilla
  • halve avocado, rijp
  • scheutje citroensap
  • 1 ei
  • 1 theelepel boter of vloeibare margarine
  • 1 theelepel gehakte pistache noten, ongezouten
  • snufje zout en peper
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 250 gram
Energie 606,7 kcal
Vet 41,6 g
Verzadigd vet 12,5 g
Koolhydraten 37,2 g
Suikers 3,5 g
Eiwit 18,5 g
Voedingsvezels 9,5 g
Zout 2,1 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de avocado door de helft en verwijder het vruchtvlees.
  2. Hak de pistache noten met een groot mes fijn.
  3. Prak de avocado met een vork en breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
  4. Verwarm een koekenpan met een scheutje roomboter en bak hierin het eitje. Let op niet te heet bakken anders verbranden de eiwitten.
  5. Smeer het avocado mengsel op de tortilla.
  6. Dresseer hier het gebakken eitje op samen met de gehakte pistache.