Recept - Oosterse salade met tonijn - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Oosterse salade met tonijn

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Oosterse salade met quinoa met wortel, tonijn en sojadressing

Lekkere maaltijdsalade met veel eiwitten en vezels

15 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 50 gram pistachenoten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 2 bosuien
  • Een derde bospeen
  • 300 gram quinoa
  • 140 gram tonijnfilet
  • 5 eetlepels sojasaus
  • Citroensap van een halve citroen
  • 2 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 50 gram rucola

CALORIEËN: 423

VET: 13,2 gram

VEZELS: 7,4 gram

EIWIT: 22,7 gram

KOOLHYDRATEN: 46,2 gram

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de bospeen in fijne plakjes en de bosui in ringetjes. Hak de pistachenoten in kleine stukjes.
  3. Breng de quinoa op smaak met peper en zout en meng de quinoa met de wortel en beide noten.
  4. Giet de sojasaus in een kleine pan, verwarm op laag vuur en los de basterdsuiker hierin op. Laat afkoelen en voeg hier druppelsgewijs de sesamolie en citroensap aan toe.
  5. Serveer de tonijn naar wens, in plakjes of als tartaar, op de quinoasalade. Giet als laatste de afgekoelde dressing over de salade heen.
  6. Garneer met wat bladeren rucola.

 

Tip!

Ook erg lekker met plakjes avocado.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je