Ingrediënten

  • 200 gram scharrelkipfilet
  • 4 stelen bosui
  • 1 rode paprika
  • 2 gele paprika’s
  • 200 gram kikkererwten
  • 200 gram kastanje champignons
  • 400 gram zoete aardappel
  • 4 el granaatappel pitten
  • 4 el cashewnoten
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el kerrie poeder
  • 8 el olijfolie
  • 1 tak rozemarijn
  • Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

  1. Was en boen de aardappelen.
  2. Snijd de aardappelen in schijven van 1 cm dikte.
  3. Snijd de paprika’s in repen.
  4. Was de champignons kort in lauw warm water en droog ze daarna met keukenpapier.
  5. Was de bosui. Snijd de bosui in ringen.
  6. Zet de oven aan op 180 graden.
  7. Verwarm de helft van de olijfolie en meng de kerriepoeder en kaneel daarin voor ½ minuut.
  8. Kikkererwten toevoegen en omroeren.
  9. Besprenkel de paprika’s, aardappelen en champignons met olijfolie en voeg de tak rozemarijn toe. Gaar dit op 180 graden de oven.
  10. Kikkererwten toevoegen en 5 min opwarmen.
  11. Snijd de kipfilet in plakken en bak deze in olijfolie. Leg de kipfilet op de groenten en laat 7 min nagaren.
  12. Verwijder de rozemarijn tak.
  13. Schep alles in een mooie schaal en strooi de noten, bosui, en granaatappel eroverheen. Voeg peper en zout toe naar smaak.