Recept - Ovengroenten met kip - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Ovengroenten met kip

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Verschillende ovengroenten met kip

Dit kruidige ovengerecht zit boordevol groente!

50 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 4 stelen bosui
  • 1 rode paprika
  • 2 gele paprika’s
  • 200 gram kikkererwten
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 400 gram zoete aardappel
  • 4 eetlepels granaatappelpitjes
  • 4 eetlepels cashewnoten
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 tak rozemarijn
  • Peper en zout

CALORIEËN: 608

VET: 34,1 gram

VEZELS: 11,2 gram

EIWIT: 28 gram

KOOLHYDRATEN: 41,7 gram

Bereidingswijze

  1. Was en boen de zoete aardappelen. Snijd in schijven van 1 cm dikte. Snijd de paprika’s in repen.
  2. Was de champignons kort in lauwwarm water en droog ze daarna met keukenpapier. Snijd de bosui in ringen.
  3. Zet de oven aan op 180 °C.
  4. Verwarm de helft van de olijfolie en meng de kerriepoeder en kaneel daarin voor een halve minuut. Voeg de kikkererwten toe en roer dit om.
  5. Besprenkel de paprika’s, zoete aardappelen en champignons met olijfolie en voeg de tak rozemarijn toe. Gaar dit voor 25 minuten in de oven.
  6. Voeg de kikkererwten toe en warm 5 minuten mee.
  7. Snijd de kipfilet in plakken en bak deze in olijfolie. Leg de kipfilet op de groenten en laat 7 minuten nagaren.
  8. Verwijder de tak rozemarijn. Schep alles in een mooie schaal en strooi de noten, bosui, en granaatappelpitjes eroverheen. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

Tip!

Vervang voor de variatie ook eens de cashewnoten voor amandelen.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je