Recept - Panna cotta van yoghurt - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Panna cotta van yoghurt

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Glaasje met panna cotta en rood fruit

Een feestelijk toetje

20 minuten (+ 3 uur)

2 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • Anderhalf blaadje gelatine
  • Een half vanillestokje
  • 25 gram suiker
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 4 aardbeien
  • 4 frambozen
  • 4 bramen

CALORIEËN: 734

EIWIT: 12,6 gram

Bereidingswijze

  1. Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Week de gelatine in koud water.
  2. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room. Doe ook het vanillestokje in de room.
  3. Houd ongeveer 15 minuten tegen de kook aan en verwijder hierna het vanillestokje.
  4. Voeg suiker toe en roer tot deze is opgelost. Neem vervolgens de pan van het vuur.
  5. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Voeg dan de yoghurt toe.
  6. Snijd de helft van het fruit doormidden en doe in glaasjes waar de panna cotta in komt.
  7. Giet het panna cotta mengsel nu over het fruit heen en zet 3 uur in de koelkast.
  8. Gebruik het overig fruit voor garnering.

Tip!

Heerlijk met een takje verse munt.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je