Ingrediënten

  • 28 bladeren veldsla
  • 20 blauwe bessen
  • 20 rode bessen
  • 1 paarse aardappel (middelgroot)
  • 20 eetbare violen (of een takje frisse sla, het middelste gedeelte)
  • 150 gram preiselbeeren
  • 75 gram suiker
  • 20 takken kervel
  • 20 takken doperwtenscheuten
  • 20 blokjes wildpaté (1,5 cm x 1,5 cm)

Bereidingswijze

  1. Warm de preiselbeeren en de suiker op in een pan. Draai dit daarna fijn met een staafmixer.
  2. Was en droog de paarse aardappel en snijd vanaf de bovenkant dunne plakjes met een dunschiller.
  3. Per persoon heb je 7 mooi gefrituurde plakjes nodig, dus maak er wat extra (op 160 graden).
  4. Laat de plakjes aardappel uitlekken op keuken papier en kruid ze naar smaak met peper en/of zout.
  5. Leg 7 veldsla bladeren aan de buitenrand van een plat bord.
  6. Verdeel de 5 wildpaté blokjes daarop.
  7. Verdeel in vijftallen de blauwe bessen, rode bessen, doperwten scheuten kervel en violen.
  8. Verdeel met een theelepeltje 7 maal de saus eromheen.
  9. Leg vlak voor het serveren de paarse aardappelchips erop.

Bewaaradvies:
Maximaal 3 dagen in de koelkast.