Ingrediënten

  • 4 pitabroodjes, liefst volkoren
  • 1 mango
  • 200 ml griekse yoghurt
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 rode paprika in blokjes
  • handje vol basilicum
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 250 gram
Energie 320 kcal
Vet 7,5 g
Verzadigd vet 3,9 g
Koolhydraten 48,3 g
Suikers 9,7 g
Eiwit 12,3 g
Voedingsvezels 12,0 g
Zout 1,0 g

Bereidingswijze

  1. Maak de mango schoon en snijd in blokjes.
  2. Bak de paprikablokjes met de kikkererwten en voeg als laatste de basilicum toe en laat afkoelen op de werkbank.
  3. Bak de pitabroodjes af in de oven volgens bereidingswijze op verpakking.
  4. Snijd de pita broodje open maar niet helemaal.
  5. Smeer de pitabroodjes aan de binnenkant in met Griekse yoghurt en beleg met de mangoblokjes.
  6. Schep als laatste de kikkererwten/paprika vulling er in.
  7. Garneer af met overgebleven basilicum.