Ingrediënten

  • 300 gram tofu
  • 300 gram sushirijst
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 4 el rijstazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 12 radijsjes
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 nori-vel
  • 100 gram sojabonen
  • 2 el sesamolie
  • 1 el sesamzaadjes
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 375 gram
Energie 494 kcal
Vet 10,5 g
Verzadigd vet 2,0 g
Koolhydraten 64,5 g
Suikers 4,7 g
Eiwit 18,1 g
Voedingsvezels 4,2 g
Zout 3,9 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de tofu en marineer deze in een kom met de sojasaus, de rijstazijn, en de uitgeperste knoflook. Laat minimaal 30 minuten staan.
  2. Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Schil de winterpeen en snijd deze met een mes of julienne rasp in dunne slierten. Was de komkommer en maak hier ook dunne reepjes van.
  4. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel de avocado uit en snijd deze vervolgens in dunne plakjes.
  5. Snijd het nori-vel in dunne reepjes.
  6. Verhit een scheutje sesamolie in de koekenpan en bak hierin de gemarineerde tofu inclusief de marinade gaar gedurende 12 minuten op een middelhoog vuur.
  7. Verdeel de rijst over de kommetjes. Rangschik over elke kom de radijs, wortel, komkommer en avocado.
  8. Strooi tot slot de gebakken tofu en de sojabonen er overheen.
  9. Garneer de pokebowls met de nori-reepjes en sesamzaadjes.

Bewaaradvies: maximaal 3 dagen in de koelkast!