Ingrediënten

  • 300 gram quinoa
  • 1 stuks granny smith-appel
  • 400 gram rauwe bieten
  • 1 citroen
  • 2 tl geraspte mierikswortel
  • 3 el olijfolie
  • 15 gram verse munt (gehakt)
  • 75 gram veldsla
  • 30 gram pompoenpitten
  • 30 gram gedroogde abrikozen (gehakt)
  • 30 gram pijnboompitten
  • Zout en peper
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 250 gram
Energie 465 kcal
Vet 18,0 g
Verzadigd vet 2,2 g
Koolhydraten 59,6 g
Suikers 12,7 g
Eiwit 12,5 g
Voedingsvezels 12,1 g
Zout 0,3 g

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet hem af en doe de quinoa in een schaal.
  2. Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis. Schil de bietjes. Rasp of schaaf de biet en appel met een rasp of keukenmachine en doe deze bij de quinoa.
  3. Was de citroen zorgvuldig en rasp de schil van de citroen. Pers de helft van de citroen uit.
  4. Meng de citroenrasp, het citroensap, de mierikswortel, de gehakte munt en de olie door de quinoa.
  5. Doe als laatste de veldsla, de pitten en de gedroogde abrikozen bij de quinoa en breng alles op smaak met zout en peper.