Recept - Rabarbertiramisu - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Rabarbertiramisu

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Rabarbertiramisu

Hét ultieme lente toetje, heerlijk fris en zoet!

30 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 300 gram verse rabarber
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 125 gram verse slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 12 lange vingers
  • Merg van een halve vanillepeul
  • 1 steranijs

CALORIEËN: 549

VET: 34,7 gram

VEZELS: 2,2 gram

EIWIT: 1,5 gram

KOOLHYDRATEN: 18,5 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Rasp de schil van de sinaasappel en pers deze uit.
  2. Doe de rabarber, de helft van het sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, 3 eetlepels suiker en de steranijs in een pan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur 15 minuten koken. Schenk door een zeef en vang het sap op. Laat de rabarber en het sap afkoelen.
  3. Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker lobbig en meng met de mascarpone en de vanillemerg.
  4. Breek de lange vingers doormidden, verdeel over de bodem van de glazen en schenk het rabarbersap erop. Verdeel het mascarponemengsel en de rabarber erover (verwijder de steranijs). Garneer met de rest van het sinaasappelrasp.

Tip!

Top de tiramisu af met verse aardbeien.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je