Ingrediënten

  • 4 bospeen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • 4 grote rozen bloemkool
  • Peper uit de molen en zout naar wens
  • 50 gram peterselie
  • Ingrediënten voor de dressing 100 ml

  • 3 el olijfolie
  • 1 el aceto balsamico
  • 1 el honing
  • 1 el citroensap
  • 1 el water
  • 1 el grove Zaanse mosterd

 

Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 260 gram
Energie 137 kcal
Vet 7,3 g
Verzadigd vet 1,0 g
Koolhydraten 11,4 g
Suikers 9,6 g
Eiwit 3,6 g
Voedingsvezels 5,2 g
Zout 0,2 g

 

Bereidingswijze

  1. Was en schil de bospenen en snijd in kleine schijfjes.
  2. Was de paprika’s en snijd in kleine blokjes.
  3. Was de komkommer en snijd over de lengte doormidden.
  4. De halve komkommers nogmaals over de lengte doormidden snijden.
  5. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes.
  6. Was de bloemkool en snijd deze in hele kleine roosjes.
  7. Meng alle ingrediënten van de dressing.
  8. Meng alle groenten door elkaar en schep deze in een mooie kom en besprenkel ruim met de dressing.