Recept - Frisse rauwkostsalade - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Frisse rauwkostsalade

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Bord met rauwkost salade

Dit kleurrijke voorgerecht is een plaatje!

10 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 4 bospenen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • 4 grote rozen bloemkool
  • Peper en zout naar smaak
  • 50 gram peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel aceto balsamico
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel grove Zaanse mosterd

CALORIEËN: 137

VET: 7,3 gram

VEZELS: 5,2 gram

EIWIT: 3,6 gram

KOOLHYDRATEN: 11,4 gram

Bereidingswijze

  1. Schil de bospenen en snijd in kleine schijfjes.
  2. Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
  3. Snijd de komkommer over de lengte doormidden. Snijd nogmaals over de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in plakjes.
  4. Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes.
  5. Meng de olijfolie, peterselie, aceto balsamico, honing, citroensap, water en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng alle groenten door elkaar, schep ze in een mooie kom en besprenkel ruim met de dressing.

Tip!

Ook lekker om te serveren bij een barbecue als bijgerecht.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je