Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 uien, in ringen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1-2 rode chilipepers, in dunne ringen (zonder de zaadjes)
30-40 gram boter
1-2 theelepels gemalen kurkuma
1-2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
1,5 liter groente- of vleesbouillon
125 gram basmatirijst
200 gram rode linzen
Een halve eetlepel fijngesneden koriander
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 185
VET: 4,6
VEZELS: 3,3
EIWIT: 7,8 gram
KOOLHYDRATEN: 25,1
Bereidingswijze
Bak de ui, knoflook en rode peper ongeveer 10 minuten op laag vuur in de boter.
Bak de kurkuma, komijn en paprikapoeder op het laatst 1 minuut mee.
Voeg de hete bouillon, rijst en linzen toe en laat de soep 15 tot 25 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout, peper en koriander.
Tip!
Geen fan van pittig eten? Laat dan de rode chilipepers weg.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je