Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 300 gram gerookte makreelfilet
  • 300 gram verse bladspinazie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 4 plakjes roggebrood
  • zout en peper
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 260 gram
Energie 446 kcal
Vet 26,5 g
Verzadigd vet 7,9 g
Koolhydraten 18,5 g
Suikers 6,1 g
Eiwit 30,7 g
Voedingsvezels 6,2 g
Zout 1,7 g

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de eieren ca. 6 minuten. Giet de eieren af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en zet ze opzij.
  2. Doe de olijfolie en de geperste knoflook in een koekenpan of wok en roerbak de bladspinazie totdat deze begint te slinken. Roer ¾ van de geraspte Parmezaan door de spinazie.
  3. Verdeel de spinazie, de makreel en de gekookte eieren over de sneetjes roggebrood.
  4. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas.

Bewaaradvies: maximaal 3 dagen in de koelkast.