Ingrediënten

  • 150 gram fles pompoen (gegaard schoon)
  • 4 stuks sinaasappels
  • 1 elstar appel
  • 2 tl honing
  • 1 tl speculaaskruiden
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 300 gram
Energie 145 kcal
Eiwit 2,1 g

Bereidingswijze

  1. Zet de oven op 180 graden.
  2. Snijd de pompoen door midden.
  3. Lepel de zaden eruit.
  4. Snijd nogmaals doormidden.
  5. Leg bakpapier op een ovenplaat en gaar de pompoen met de schilkant naar boven in 35/40 minuten gaar.
  6. Neem de pompoen uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  7. Lepel de pompoen uit en gooi de schil weg.
  8. Weeg 150 gram af en bewaar de rest in de koeling of vries het in.
  9. Pers de sinaasappels uit.
  10. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukken.
  11. Doe de pompoen met de appel, sinaasappelsap, speculaaskruiden en honing in de blender/keukenmachine of in de beker van de staafmixer.
  12. Schenk in een glas.