Ingrediënten

  • 500 gram winterpeen, schoongemaakt
  • 1 ui
  • 50 gram (room)boter
  • 1 mespunt gedroogde komijn
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 300 ml
Energie 212,8 kcal
Vet 14,4 g
Verzadigd vet 9,1 g
Koolhydraten 15,1 g
Suikers 9,6 g
Eiwit 3,4 g
Voedingsvezels 3,4 g
Zout 0,7 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de winterpeen in plakjes en snipper de ui.
  2. Smelt de boter in de pan en bak de gesnipperde ui totdat deze glazig is, voeg vervolgens de komijn  toe en bak mee.
  3. Schenk de bouillon er bij en laat 15 minuten rustig koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en voeg het sinaasappelsap toe.
  5. Breng de soep weer aan de kook en maak af met de peterselie.