Recept - Verwarmende wortelsoep - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Verwarmende wortelsoep

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Soep van wortel en sinaasappel

Probeer eens dit lekkere soepje als lunch!

25 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 80 gram ui, in blokjes
  • 20 gram boter
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 225 gram winterpeen, in blokjes
  • 2,5 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 450 ml water
  • 130 ml sinaasappelsap
  • 1 theelepel peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 200 gram volkoren zuurdesembrood
  • 24 gram roomboter

CALORIEËN: 299

VET: 16,2 gram

VEZELS: 4,7 gram

EIWIT: 6,8 gram

KOOLHYDRATEN: 28,9

Bereidingswijze

  1. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de ui glazig. Roer vervolgens de ras el hanout kruiden erdoor.
  2. Voeg de winterpeen en knoflook toe en laat dit 5 minuten sudderen. Schenk dan het water erbij en kook tot dat alles gaar is
  3. Schenk vervolgens het sinaasappelsap erbij en pureer de soep fijn met een staafmixer. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
  4. Schenk de soep in 4 kommen of borden en garneer met de fijn gehakte peterselie. Maak af door olijfolie over het gerecht te druppelen.
  5. Serveer met volkoren zuurdesembrood en roomboter.

Tip!

Maak extra om er meerdere dagen van te genieten. Tot 3 dagen te bewaren in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je