Recept - Speltwraps met gebakken appel - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Speltwraps met gebakken appel

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Spelt wrap met ricotta en gebakken appel

Dit ontbijt staat zo op tafel en is om je vingers bij af te likken!

35 minuten

2 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 100 gram speltmeel
  • 1 ei
  • 300 ml sojamelk
  • 300 ml water
  • 20 gram kokosrasp
  • 2 Granny Smith appels (bij voorkeur)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel (room)boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels ricotta

CALORIEËN: 108

EIWIT: 2,8 gram

Bereidingswijze

  1. Doe het speltmeel, ei, sojamelk, water en kokosrasp in een blender en draai fijn tot een gladde massa.
  2. Doe wat olijfolie in de koekenpan en bak 4 dunne flensjes van het beslag.
  3. Schil de appels, snijd in blokjes en meng met de kaneel. Bak vervolgens in de boter totdat de appeltjes mooi goudbruin zijn.
  4. Leg de speltwraps open op 2 borden, besmeer met een laag ricotta, voeg de appel toe en vouw weer dicht.

Tip!

Geschikt om per portie in te vriezen om er meerdere dagen van te genieten.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je