Recept - Spinazietaartjes - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Spinazietaartjes

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Drie hartige taartjes met spinazie en geitenkaas

Door het formaat perfect voor de lunch!

60 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 500 gram diepvriesspinazie a la crème
  • 140 gram geitenkaas minibolletjes
  • 40 gram geitenkaas minibolletjes voor garnering
  • Een halve ui
  • 8 hartige taartdeegplakken, diepvries
  • 1 ei
  • Olijfolie om in te smeren

CALORIEËN: 411

VET: 20,5 gram

VEZELS: 3,8 gram

EIWIT: 16,9 gram

KOOLHYDRATEN: 37 gram

Bereidingswijze

  1. Smeer de binnenzijkanten van 4 bakvormpjes (ø 10 cm) in met olijfolie.
  2. Knip rondjes uit bakpapier ter grootte van de bodem van de vormpjes en leg deze daarin.
  3. Ontdooi de spinazie en laat deze uitlekken in een zeef. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Snijd de ui in dunne ringen.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  6. Leg een bevroren plak deeg op elk vormpje. Laat even ontdooien en druk voorzichtig het deeg tot de bodem.
  7. Verdeel de 140 gram geitenkaas op de bodems. Schep daarop de spinazie en de ui.
  8. Kluts het ei met 1 eetlepel water en smeer het overhangende deeg in. Leg daarop een deegplak en druk voorzichtig vast.
  9. Strijk in met ei en bak 40 minuten in de oven.
  10. Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en bestrooi met de overige geitenkaasbolletjes.

Tip!

De hartige taartjes zijn koud ook lekker, je kunt ze dus prima bewaren voor de volgende dag.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je