Ingrediënten

  • 500 gram diepvriesspinazie a la crème
  • 120 gram geitenkaas minibolletjes
  • 40 gram geitenkaas minibolletjes voor garnering
  • ½ ui
  • 8 hartige taartdeeg plakken diepvries
  • 1 ei
  • 4 bakvormpjes van 10 cm bovenkant
  • 4 rondjes vetvrij papier
  • Olijfolie om te smeren

 

Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 250 gram
Energie 411 kcal
Vet 20,5 g
Verzadigd vet 10,4 g
Koolhydraten 37 g
Suikers 1,1 g
Eiwit 16,9 g
Voedingsvezels 3,8 g
Zout 1,9 g

Bereidingswijze

1. Smeer de binnenzijkanten van de vormpjes in met olijfolie.
2. Knip rondes ter grote van de bodem van het vormpje en leg deze daarin.
3. Ontdooi de spinazie en laat deze uitlekken in een bolzeef.
4. Peper en zout naar smaak.
5. Snijd de ui in dunne ringen.
6. Zet de oven aan op 200 graden.
7. Leg een bevroren plak deeg op het vormpje.
8. Laat even ontdooien en druk voorzichtig het deeg tot de bodem.
9. Verdeel de 140 gram geitenkaas op de bodems.
10. Schep daarop de spinazie.
11. Daarop de ui.
12. Kluts het ei met 1 eetlepel water en smeer het overhangende deeg in.
13. Leg daarop een deegplak en druk voorzichtig vast.
14. Strijk in met ei en bak 40 minuten in de oven.
15. Voorzichtig eruit halen, bestrooien met de 40 gram geitenkaasbolletjes.
16. Deze kun je ook koud serveren.