Recept - Havermouttaart met roomkaas - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Havermouttaart met roomkaas

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
taart met een bodem van havermout en banaan met roomkaas

Zoet maar goed, want deze taart is vooral zoet door het fruit

45 minuten

8 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 2 eetlepels honing
  • 4 bananen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram havermout
  • 100 gram studentenhaver
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 20 witte druiven
  • 150 gram roomkaas
  • 20 blauwe druiven
  • 50 gram poedersuiker
  • 12 mandarijn partjes
  • 15 muntbladeren

CALORIEËN: 350

VET: 11,6 gram

VEZELS: 4,6 gram

EIWIT: 6,4 gram

KOOLHYDRATEN: 52,6 gram

Bereidingswijze

  1. Zet de oven op 180 °C. Bekleed een taartvorm van Ø 27 cm met bakpapier.
  2. Maal de havermout met de studentenhaver fijn. Voeg bakpoeder, kaneel en vanillesuiker toe en mix dit voor 1 minuut.
  3. Prak de bananen met honing en meng deze samen met de havermoutmix tot een geheel. Verdeel dit over de taartvorm en strijk glad.
  4. Bak de taartbodem af in 25 minuten. Laat de taartbodem omgedraaid afkoelen op een snijplank met bakpapier.
  5. Halveer de druiven en mandarijnpartjes. Snijd daarna de partjes vanaf de bolle kant in tot bijna aan het eind en klap ze open.
  6. Klop de roomkaas met poedersuiker tot een glad mengsel en verdeel over de taartbodem.
  7. Rangschik de druiven en mandarijnpartjes over de taart en steek er vlak voor het serveren muntbladeren tussen.

Tip!

Het fruit op de taart kan vervangen worden door fruit naar keuze, bijvoorbeeld rood fruit.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je