Ingrediënten

  • 400 Bulgur
  • 2 sjalotten fijn gesnipperd
  • 300 gram trostomaten
  • 1 citroen
  • 10 verse muntblaadjes en mint om te garneren
  • 50 gram peterselie
  • 4 eetl olijfolie
  • Peper uit de molen
  • Zout tijdens het koken van de Bulgur
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 300 g
Energie 500 kcal
Vet 13,5 gram
Verzadigd vet 2,2 gram
Koolhydraten 76,7 gram
Suikers 4,5 gram
Eiwitten 13,9 gram
Voedingsvezel 9,1 gram
Zout 0,5 gram

Bereidingswijze

  1. Breng water met wat zout aan de kook en voeg de Bulgur toe.
  2. Laat 12 minuten koken en giet af in een zeef.
  3. Laat goed uitlekken.
  4. Snijd de tomaten in parten.
  5. Pers de citroen uit.
  6. Snijd de mint en peterselie grof.
  7. Meng de Bulgur met olijfolie, sjalot, kruiden, tomaten, en peper.
  8. Naar smaak zout toevoegen.
  9. Opmaken in een kom of op bord.