Ingrediënten

  • 30 gram walnoten
  • 4 el vloeibare honing
  • 1 el chilivlokken
  • 200 gram ricotta
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Geraspte schil van één sinaasappel
  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 4 verse vijgen in partjes
  • Zout en peper
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 150 gram
Energie 337 kcal
Vet 12,3 g
Verzadigd vet 8,9 g
Koolhydraten 42,4 g
Suikers 18,9 g
Eiwit 12,1 g
Voedingsvezels 3,4 g
Zout 1,2 g

Bereidingswijze

  1. Rooster de walnoten in een koekenpan en hak deze vervolgens fijn, Roer de honing en de chilivlokken door de gehakte walnoten en zet apart.
  2. Meng de ricotta met de gedroogde tijm en de geraspte sinaasappelschil in een kom. Breng op smaak met zout en peper en klop het mengsel glad en luchtig.
  3. Rooster het brood en verdeel hierover het ricotta-mengsel en leg hier bovenop de vijgenpartjes.
  4. Verdeel het walnoten-honingmengsel over de zuurdesemtoast en serveer.