Recept - Vegetarische aubergineburger - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Vegetarische aubergineburger

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Twee vegaburgers op een houten snijplank

Een heerlijke burger waarbij je echt geen vlees mist

35 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1 eetlepel mierikswortel (vers of kant-en-klaar)
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 aubergines
  • 1 sjalot, gehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel peterselie, gehakt
  • 100 gram paneermeel
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 4 zachte volkorenbroodjes
  • 2 trostomaten
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 1 rode ui
  • Peper en zout

CALORIEËN: 222

VET: 7,6 gram

VEZELS: 4,9 gram

EIWIT: 9,5 gram

KOOLHYDRATEN: 26,6 gram

Bereidingswijze

  1. Meng de Griekse yoghurt en mierikswortel. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.
  2. Snijd de aubergines in blokjes en bak deze goudbruin in ongeveer 10 minuten. Zorg dat de aubergine goed gaar is.
  3. Doe de gebakken aubergine in een grote kom en prak deze met een vork of pureestamper fijn. Voeg de sjalot, knoflook, kaas en paneermeel toe. Laat het auberginemengsel 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Haal het auberginemengsel uit de koelkast en maak hiervan 4 aubergineburgers.
  5. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de aubergineburgers goudbruin aan twee kanten. Draai de burgers voorzichtig zodat ze niet uit elkaar vallen.
  6. Snijd de tomaten en rode ui in plakjes.
  7. Serveer de hamburgers op een broodje met sla, tomaat, rode ui en flinke eetlepel mierikswortelyoghurt.

Tip!

Serveer met gebakken aardappeltjes en een frisse salade om er een voedzame hoofdmaaltijd van te maken.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je