Recept - Vegetarische ratatouille - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Vegetarische ratatouille

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Vegetarische ratatouille met couscous en ricotta

Een gezonde lunchsalade met veel groenten en vezels

15 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 300 gram couscous
  • 300 ml water
  • Een half groentebouillon blokje
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree à 25 gram
  • 1 paprika, in blokjes
  • Een halve courgette, in blokjes
  • Een halve aubergine, in blokjes
  • 350 gram gekookte witte bonen
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram rucola

CALORIEËN: 153

VET: 7,3 gram

VEZELS: 2,6 gram

EIWIT: 6,1 gram

KOOLHYDRATEN: 14,5 gram

Bereidingswijze

  1. Breng het water aan de kook en maak groentebouillon met het blokje. Doe de couscous in een kleine pan en giet hier de kokende bouillon op tot de couscous net onder staat.Dek af en roer na 5 minuten de couscous los.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en doe de olijfolie hierin. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak deze kort aan.
  3. Voeg vervolgens de tomaat, paprika, courgette en aubergine toe. Bak deze kort mee, schep om en voeg de witte bonen toe. Schep deze om tot het geheel warm is.
  4. Breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de gehakte peterselie toe.
  5. Verdeel de ratatouille bonenschotel over 4 borden. Verdeel de couscous erover en garneer met ricotta en rucola.

Tip!

Voor meer eiwitten kun je een vegetarische vleesvervanger zoals tempeh toevoegen.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je