Ingrediënten

  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 300 gram boerenkool
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • parmezaanse kaas
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 300 gram
Energie 719 kcal
Vet 19,8 g
Verzadigd vet 8,3 g
Koolhydraten 97,0 g
Suikers 6,6 g
Eiwit 33,5 g
Voedingsvezels 12,1 g
Zout 1,0 g

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.
  2. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de knoflook en de rode peper toe en fruit deze ongeveer 3 minuten op een laag vuur.
  3. Voeg de boerenkool toe en gaar deze 5 minuten mee tot deze zacht is.
  4. Doe de gekookte spaghetti met een paar el van het kookvocht bij de boerenkool in de pan en verwarm deze eventjes mee.
  5. Serveer de spaghetti met geraspte parmezaanse kaas.

Bewaaradvies: maximaal 3 dagen in de koelkast.