Recept - Waldkornbol met gegrilde zalm - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Waldkornbol met gegrilde zalm

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Waldkornbol met gegrilde zalm, avocadospread en spinazie

Deze verrassende en gezonde lunch is ook nog eens eiwitrijk

15 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 4 waldkornbollen
  • 250 gram verse zalm, zonder vel
  • 1 avocado
  • 100 gram hüttenkase
  • 1 limoen
  • 100 gram verse spinazie
  • 100 ml olijfolie

CALORIEËN: 572

EIWIT: 22,2 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalm in 8 plakken, besprenkel deze met olijfolie en gril aan 2 kanten. Indien de zalm nog niet gaar is, kun je deze nog 5 minuten in de oven zetten op 180 °C.
  2. Meng de avocado met de hüttenkäse en limoen en draai fijn in een keukenmachine.
  3. Smeer de opengesneden walkornbollen in met de avocadomix en verdeel de spinazie daarover.
  4. Voeg als laatste de gegrilde zalm toe.

Tip!

Lekker fris met plakjes komkommer erbij.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je