Ingrediënten

  • 200 gram dessertrijst
  • 1 liter melk of sojamelk
  • 1 vanillestokje
  • sap van een citroen
  • 50 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 2 eetlepels water
Voedingswaarde per portie
1 portie is ongeveer 300 gram
Energie 263 kcal
Vet 4,7 g
Verzadigd vet 0,8 g
Koolhydraten 43,4 g
Suikers 6,8 g
Eiwit 10,3 g
Voedingsvezels 2,1 g
Zout 0,2 g

Bereidingswijze

  1. Pak een pan met een dikke bodem en doe de (soja-)melk en de rijst in de pan.
  2. Halveer het vanillestokje, haal de zaadjes eruit en voeg deze bij de melk en de rijst.
  3. Breng de melk met rijst en vanille aan de kook en zet daarna het vuur laag.
  4. Laat de pap ongeveer 20 minuutjes doorkoken totdat de rijst gaar is.
  5. Verwarm in een klein pannetje de blauwe bessen met het citroensap en het water. Laat dit vijf minuten langzaam pruttelen op laag vuur totdat de bessen zacht worden.
  6. Verdeel de pap in dessertschaaltjes en serveer met de warme bessen.